top of page

За влиянието на TripAdvisor


tripadvisor, FLICKR

В днешно време пътешествениците винаги проверяват и планират своите пътувания чрез интернет. Отмина времето, когато тръгваш нанякъде на сляпо и търсиш хотели, ресторанти и забележителности, щом пристигнеш на локацията.

Особено, ако става въпрос за чужбина, всеки малко или много проверява и сверява хотелите, за да избере най-подходящия вариант.

Колкото и да ни обясняват разни хора, че тръпката е в това да откриеш дадено място случайно, ние можем да оспорим това, като кажем, че дори и най-върлият защитник на „сляпото“ търсене на място, винаги преди да е тръгнал е разровил поне 1-2 сайта.

Търсене на информация за места, pixabay.com

По родните земи TripAdvisor набира все по-голяма популярност и все повече ресторанти и хотели избират да се рекламират там. Възможността да прочетеш ревюта за всякакви локации, прави този сайт пръв другар на бизнесите в сферата на туризма. В TripAdvisor могат да се намерят над 6 миlиона хотели, ресторанти и забележителности, а от известно време може да се прочетат и ревюта за самолетни компании и да си запазиш маса за даден ресторант директно от сайта. Ние от lpkiTchen използваме често TripAdvisor и затова решихме да споделим с вас какви са плюсовете и минусите за този начин на избиране на ресторант или хотел.

tripadvisor flickr.com

Плюсове:

 • Лесно може да прочетеш най-новите коментари и ревюта за дадена локация, като повечето хора публикуват и снимки и така бързо си създаваш реална представа за мястото.

 • Ако харесаш дадено място, можеш да направиш резервация директно от сайта, което ти спестява търсене на локацията другаде.

 • Ако не си доволен от обслужването, може да напишеш ревю, а управителят има възможност да отговори директно под коментара ти. Това е добре както за пишещия, така и за бизнеса, защото всеки има възможност да защити гледната си точка и читателят да прецени сам кой е прав и кой крив.

 • TripAdvisor награждава най-добрите места. Всяко място, което има опреден брой положителни коментари и общата му оцента е висока, в един момент може да получи награда. Разбира се, тази награда носи и много ползи. Всеки търси най-доброто, a ако има табела за най-добро място, закачена над вратата, със сигурност ще увеличи клиентите.

tripadvisor flickr.com

Минуси:

 • Знаем, че е по-вероятно човек да напише отрицателен коментар, ако нещо не му е харесало, отколкото да похвали някое място. Все пак в TripAdvisor се срещат и положителни коментари, но трудно могат да се намерят такива, които да са обективни, а не субективни. На едни хора им харесва едно, на други друго. Почти няма средно положение.

 • Въпреки големите усилия на TripAdvisor да хваща фалшивите коментари, няма как да се гарантира, че всичко написано е истина. Установена практика е писането на положителни оценки от служителите на дадето място, за да се вдигне рейтинга, но този проблем го има и в други сайтове.

 • Не е лесно да се спечели награда от TripAdvisor. Със сигурност е нужно поне година дадено място да има профил в сайта и множество високи оценки. Някои локации „мамят“ като подаряват на клиентите си намаления или безплатни нощувки, ако коментират положително.

 • Ако търсите заведение в TripAdvisor, доста често най-добрите места са и прекалено туристически. Ако искате да пробвате нещо местно и не толкова посещаване от туристи, ще трябва да се поровите повече. Въпреки това ние от lpkiTchen сме имали и много добри попадения.

ресторант ,Pixabay

В заключение можем да кажем, че TripAdvisor е отличен помощник за всеки, който държи на качество. Най-хубавото е, че може да откриеш ценни съвети за туристически обекти и интересни истории. Когато бяхме в Барселона, чрез TripAdvisor намерихме най-добрите оферти за билети за всички забележителности, а и разбрахме как да избегнем дългите опашки за Саграда Фамилия. Освен TripAdvisor, ползваме и още няколко сайта, чрез които плануваме нашите приключения. Следете ни, защото съвсем скоро ще има продължение....

Comments


Последвайте ни
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page