top of page

Торта Рафаело без печене


торта рафаело

Ако сте фенове на кокоса, на леките и ефирни десерти, на бисквитите, то значи този десерт е за вас! Торта Рафаело се нарежда между любимите ни десерти и със сигурност ще се нареди и във вашите топ сладки изкушения.

Необходими продукти: 2 пакета и половина бисквити „Роден край“ с масло (около 320-350 гр.) прясно мляко за напояване на бисквитите за крема: 125 гр. размекнато масло 200 гр. бял шоколад (ние използвахме Милка) 400 гр. заквасена сметана 200 гр. подсладена сладкарска сметана (от мляко) 1 ч. л. есенция ванилия 150 гр. кокосови стърготини пудра захар (по желание за допълнителна сладкост) 50 гр. начукани лешници за декорация: бонбони Рафаело (колкото желаете да сложите отгоре) допълнително кокосови стърготини за поръсване на цялата торта. 1. Разтопете на водна баня шоколада и го оставете настрани, за да се охлади (за няколко минути). 2. Добавете маслото вътре и разбъркайте до пълно смесване на двете продукти. 3. Добавете и заквасената сметана на лъжици и бъркайте до получаване на еднородна смес. Добавете и ваниловата есенция.

изкушаваща торта Рафаело

4. В отделна купа разбийте с миксер сладкарската сметана, като задължително трябва тя да е много добре охладена, за да ви се получи с необходимата твърдост. 5. Добавете сметаната при другия крем, като разбърквате внимателно с помощта на дървена лъжица. Двата крема трябва да се смесят добре. Опитайте и преценете дали ви е достатъчно сладко. Ако е необходимо прибавете пудра захар до получаване на желаната сладост. 6. Време е да сглобяваме тортата. Във подходяща форма за торта (ние използвахме 22 см. форма с падащ ринг) сложете хартия за печене и намажете дъното с малко от крема.

поръсете и с начупени лешници

7. Наредете бисквити една до друга, като ги напоявате леко в прясно мляко преди това. Не се притеснявайте, че ще има празни пространства без бисквити, не е нужно да покривате цялата повърхност. 8. Сложете щедър слой крем, отгоре поръсете всички лешници и повторете процедурата с бисквитите без да добавяте повече лешници в другите слоеве. При нас тортата се получи на три реда бисквити, но вие може да добавите и още или пък да я направите на два. Накрая отгоре сложете целия останал крем и го замажете добре. 9. Оставете тортата е хладилника за една нощ. 10. На сутринта внимателно премахнете ринга, като предварително минете с нож по ръба на тортата. Стегналата торта поръсете с още кокосови стърготини и наредете бонбони Рафаело отгоре. Може да сложите и допълнително кокосови стърготини по страните на тортата и да поръсите с начукани лешници в средата. 11. Сервирайте тортата и се насладете на изключително приятния и лек вкус!

уникално вкусна се получи

Commentaires


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page