top of page

Свински Уелингтън


уелингтън

Няма нещо по-задоволително от красива и вкусна вечеря! Днес няма да се обясняваме много, а направо ще ви пренесем в Англия и ще приготвим вкусен свински Уелингтън.

Необходими продукти: 1 или 2 парчета свинско контрафиле (важното е грамажите да са общо към 700-800 гр.) 500 гр. пресни печурки 8-10 слайса шунка „Тандем“ или Прошуто горчица за намазване на месото 500 гр. бутер тесто (за предпочитане 2 пакета от 250 гр.) 2 жълтъка сол, черен пипер и кимион зехтин 1. Нарежете гъбите на ситно и ги запържете в зехтин, докато се изпари цялата вода от тях.

запържете гъбите

2. Ако използвате две филета, сложете ги едно до друго и отрежете тънките им краища, така че да станат еднакви. 3. Овкусете месото с подправките и го запържете в загрят тиган с зехтин. Важното е да го запечатате от всички страни. 4. Извадете го в чиния, почакайте 5 минути, за да му излязат соковете и го поставете в чист съд. 5. Намажете свинското обилно с горчица и го оставете да се охлади на страна. 6. Върху чист кухненски плот разтелете свежо фолио. 7. Наредете шунката или прошутото върху фолиото, така че да покрие след това свинското филе.

наредете шунката

8. Сложете гъбите отгоре и ги разпределете равномерно.

наредете гъбите

9. Време е и да сложите свинското с горчица. Внимателно и стегнато завийте месото в шунката, с помощта на фолиото. Завийте фолиото в двата края, така че да стане много стегнато руло.

сложете свинското филе

10. Оставете рулото в хладилника за 30 минути.

готов уелингтън

11. Разгърнете едното бутер тесто на чист плот, като отдолу е желателно да има хартия за печене, понеже ще пренесем готовия Уелингтън по-лесно. 12. Извадете внимателно рулото от фолиото и го сложете в средата на тестото. Намажете тънка линия от тестото с жълтък около месото.

уелингтън руло

13. Отгоре сложете второто тесто, така че плътно да покрие рулото. Отрежете ненужното тесто от всички страни, така че да остане съвсем малко ръбче, което да се залепи с намазания жълтък. С вилица леко натиснете ръбчетата, както и отгоре направете леки разрези по самото руло и го намажете обилно с останалия жълтък.

готово за печене уелингтън

14. Прехвърлете в тава, заедно с хартията и печете 40-45 минути на предварително загрята фурна на 200 градуса.

намажете с жълтък
готов уелингтън

15. След като рулото Уелингтън е готово, извадете го и оставете, без да го режете около 20 минути, за да остане сочен отвътре.

готов уелингтън руло
остава сочно от вътре

Да ви е вкусно!

Comentarios


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page