top of page

Къде се изгубихме?Мина толкова дълго време, откакто последно писах тук, че чак ме хваща срам. Животът ни толкова се промени за това време, че едва ли една статия ще стигне, за да разкажа за всичко. Все пак ще отбележа най-значимото събитие, а именно раждането на нашата дъщеря. Елица се роди на 22 Февруари 2021 и внесе в живота ни толкова радост, щастие и любов, че не можехме дори да си представим, че това е възможно.


Но ще започна с предистория, а именно с моята бременност. В началото ми се гадеше от всякакви храни и затова спряхме да творим всевъзможни вкусотии и така се спря и качването на статии тук. Пандемията тъкмо беше започнала, заведенията ту отваряха, ту затваряха, а за пътувания извън страната да не говорим. Обиколихме няколко места из България, но за съжаление не бяхме особено впечатлени, точно заради това, че нищо не работеше. И така решихме да “замразим” сайта за по-натам. Роди се Елица и първите два месеца бяхме изцяло погълнати от грижи за нея и едва намирахме време да седнем да хапнем набързо нещо поръчано от някъде.

Когато Елица стана на два месеца ѝ откриха алергия към белтъка на кравето мляко (АБКМ). Алергологът, който ни лекува ме посъветва да мина на строга диета, в случай че продължавам да кърмя, за да не се задълбочи алергията. Горе долу до година-две повечето деца я израстват, ако се спазва диета и не се консумират алергени. Освен млечни продукти не трябва да ям соя, морски дарове, ядки, яйца, телешко месо и мед. Тя вече е на 9 месеца, така че отдавна започнахме захранването. Доста неща е опитала, но яйца, телешко и млечни продукти няма да консумира, докато лекарят не даде зелена светлина.

Това се случва накратно с нас. Покрай тези истории с диетите, мога да кажа, че доста рецепти съм събрала както за мен, така и за бебешки манджички и с радост ще ги споделя. :)

Елица е едно много усмихнато, лъчезарно и любознателно дете. Всеки ден е различен и интересен с нея. Обича всички музикални играчки, все още не е успяла да оскубе Джери и любимото й пюре е картоф с тиквичка и копър. ;)

Малко снимчици от нас...

И нека възкръсването на lpk1tchen започне сега!

Komentarze


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page