top of page

Триъгълно руло със шоколад и банан


триъгълно руло

Десертите са нашата страст, но най ни е хубаво когато са лесни за приготвяне и в същото време много ефектни и вкусни. Обичаме да съживяваме стари рецепти, които помним от детството. Днес ще ви покажем един подобен десерт, който със сигурност ни връща в миналото. Макар и малко изменен от нас, със сигурност комбинацията на бисквити с мляко и крем са ви познати. Необходими продукти: 400 гр. бисквити за торта (трябва да са половината какаови, другата половина обикновени, желателно е да са един размер) прясно мляко за потапяне на бисквитите малка опаковка течен шоколад (200гр.) 3 опаковки крема сирене (от 125 гр.) 2/3 ч. ч. пудра захар 1 ванилия 2 бр. банани 1. Върху фолио започнете да редите бисквитите шахматно, като ги потапяте една по една за секунда в леко затопленото мляко. Ние ги направихме на три реда по 8 бройки, но рулото става дълго. Може да го направите по-късно, задължително трябва да са три реда.

редим бисквитите

2. В купа разбивате с миксер крема сиренето, пудрата захар и ванилията до получаване на еднороден крем

крем

3. Затопляте леко течния шоколад, за да може да се маже лесно върху бисквитите и слагате и половината от него. Хубаво го размазвате навсякъде.

намазваме с крем бисквитите

4. Отгоре слагате още един пласт от бисквитите и повтаряте процедурата с крема и шоколада. 5. В средата поставяте бананите по дължина, без да ги режете.

слагаме и банана

6. Внимателно прегъвате външните редове на бисквитите навътре, така че да се получи триъгълно руло. 7. По желание може да намажете отгоре с още шоколад. След това завивате рулото и го прибирате в хладилника за час, два.

триъгълно руло

8. Режете на парчета и се наслаждавате на убийствения вкус.

готовото руло

Comments


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page