top of page

Содени питки в мъфини


содени питки

Въпреки, че празниците минаха и на никой не му се мисли за ядене, а още по-малко за готвене, ние решихме да ви дадем идея за едни бързи содени питки. Толкова се лесни и вкусни, че стават и да ги хапвате така само за закуска. Необходими продукти: 300 гр. брашно (ние използвахме пълнозърнесто, но вие може да изберете и друго) 1 яйце 1 с. л. сол 1 кофичка кисело мляко 1 с. л. сода за хляб 60 гр. масло 150 гр. сирене кашкавал (необходими са 12 малки парченца) 1. В купа сложете млякото и 1 с. л. сода. Оставете да шупне за около 5 минути. 2. Пресейте брашното. 3. В друга купа разбъркайте яйцето със солта и добавете шупналото мляко. 4. Постепенно добавяйте от брашното и разбърквайте с вилица. Трябва да се получи лепкаво и рядко тесто. Добавете и сиренето.

приготвене на содените питки

5. Разтопете масло и намажете с малка част от него формички за мъфини (12 бройки). 6. Натопете си ръцете в маслото и разделете тестото на 3 равни топки. Всяка топка разделяйте на още 4 по-малки и напълнете формичките. Не забравяйте да си топите ръцете регулярно, за да не ви залепва тестото.

пълнене на формичките с тесто

7. Щом сте напълнили всички мъфини, поставете в средата на всяка формичка по един резен кашкавал. Трябва да бъде потопен и да се вижда малко отгоре.

готови мъфини

8. Печете на 175 градуса около 20-25 мин ​Чудесен вариант за гости, ако искате да ги впечатлите и в същото време да приготвите нещо лесно.

готови содени питки в мъфини

Comments


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page