top of page

Шницел по виенски


шницел по виенски

Когато за пръв път опитахме тези шницели по виенски, останахме очаровани от крехкия и апетитен вкус. А най-приятната част се оказа, лесната и бърза рецепта. Преди да я споделим, ще ви разкажем и малко за историята на шницела по виенски. Както за всички добри ястия, така и за шницела има много различни вариации за това как се е появил. Един от най-известните е свързан с фелдмаршал Радецки. След едно от посещенията му в Италия, той толкова се вдъхновил от известното „cotoletta alla milanese“ и решил да пренесе рецептата във Виена, за да впечатли кайзерът. В други истории се твърди, че много преди Радецки, виенчани пържели най-различни меса с панировка. Не можем да кажем кое твърдение е вярно, но едно е сигурно – шницелите са много вкусни. Ние си приготвихме шницел, но използвахме свинско, а не телешко. Причината за това наше малко своеволие - трудно може да се намери качествено телешко в България, а свинските шницели също са добър вариант. Необходими продукти: Свински шницели галета (ние използвахме галета, която е микс със сусам, става също много вкусно) брашно 2 яйца сол черен пипер 1. Начукайте свинските шницели през прозрачно фолио, за да станат тънички и крехки. 2. Овкусете ги с подправките. 3. Загрейте мазнина в тиган до висока температура.

пържене на шницелите

4. Разбийте двете яйца, сложете галета в дълбока чиния, а в отделна брашно. 5. Оваляйте един от шницелите първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. 6. Пържете пържолите до златиста коричка.

картофки на фурна

7. Сервират се с пържени картофи или както ние решихме – с картофки на фурна. Върху пържолата се поставя бучка масло, оваляно в накълцан магданоз.

шницел по виенски

Да ви е вкусно!

Comments


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page