top of page

Бързи сандвичи с яйце


бързи сандвичи с яйце

Започва работната седмица и рязко спада ентусиазмът ни за сложни рецепти, изискващи продължително време в кухнята. Особено щом става дума за закуска. Всеки гледа да хапне нещо набързо, без много суетене. Днес ще ви представим идеи за лесни сандвичи с яйце, които ще ви дадат енергия, а и няма да се занимавате особено много. Може да експериментирате, да добавяте и махате разни продукти. Ние сме приготвили три много бързи варианти. За всички примери, които ще дадем е необходимо да направите дупка във филийки хляб с помощта на чаша, както е показано на снимката.

сандвичи с яйце

Вариант 1 Слагате малко масълце в тиган и изчаквате да се разтопи. Поставяте надупчената филия хляб и чуквате едно яйце внимателно в дупката. Запържете яйцето и обърнете филията обратно. Така отгоре може да сложите малко масълце, сирене или кашкавал, докато яйцето е готово и от другата страна. След като е готово може да аранжирате със зеленчуци по избор. Може да сложите още една филия отгоре и да стане затворен сандвич.

сандвич с яйце

Вариант 2 В намазнена тавичка (или покрита с хартия за печене) сложите надупчените филии, заедно с ненужните парчета хляб. Чукнете яйцето в дупката и сложете във фурната за 10тина минути, докато стане готово яйцето. Не забравяйте да обърнете кръгчетата хляб и да ги извадите по-рано, за да не изгорят. Сложете малко кашкавал върху яйцето, за да се разстопи. След като е готово, намажете кръгчетата с масло или крема сирене и сложете отгоре върху другата филия. Става вкусно и интересно.

сандвич с яйце

Вариант 3 Отново поставете надупчената филия във фурната. Чукнете яйцето, сложете малко натрошено сирене отгоре и печете до полуготовност. Извадете и сложете шунка и кашкавал отгоре. Върнете обратно във фурната и печете само на горен реотан до готовност. Разбира се може да добавите други съставки според предпочитанията ви.

Съвети:

  • Лесно може да приготвите и бъркани яйца в този вариант. Необходимо е да смесите едно яйце с малко натрошено сирене и масълце и да изсипите сместа в дупката на хляба. Друг вариант е да добавите салам и накъпцани домати.

  • Ако нямате достатъчно време сутрин, пригответе си хляба от вечерта.

  • Ако сте избрали вариант с бъркани яйца, пригответе сместа от вечерта, за да не губите време сутрин.

Не забравяйте, че закуската е важна. Тя дава енергия през целия ден. Дори да нямате време за готвене сутрин, винаги може да хапнете плод набързо или пък да си приготвите нещо от вечерта.

сандвичи с яйце

Comments


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page