top of page

Q-ftetaria или мястото на най-вкусните кюфтета


q-ftetaria

Замисляли ли сте се какво е най-предпочитаното ястие от българите? Най-вероятно баницата, бобът и погачите. Но за тези, които се замислят по-сериозно върху въпроса, със сигурност ще отговорят – скарата! Да, скарата е неизменна част от балканската кухня и със сигурност всички ние обичаме да си хапваме вкусни пържолки, кюфтенца и какви ли не невероятни скарени вкусотии. На много хора се е случвало да им дойдат гости и да трябва да мислят къде да ги заведат. Особено, ако гостите са чужденци нещата стават още по-сложни. Искаме да блеснем с нашата вкусна кухня и първото за което се сещаме е добрият стар ресторант с национална кухня, шарени покривки и какви ли не български манджички, които дори не сме чували. За съжаление голяма част от тези заведения са прекалено туристически, храната не е особено добра, а цените са много високи. Точно в тези моменти ни се иска да отидем някъде, където няма да те гледат като касичка с пари, или пък сервитьорите да са стари ракиджии, които ще те накарат да поръчаш цялото меню. Искаме да блеснем с вкусна храна, интересен интериор и със сигурност традиционна кухня. Точно в този момент ние идваме с предложение – Q-ftetaria. Мястото на най-вкусните кюфтета в цяла София (а може и извън нея). Кюфтетата им са интересни, много различни, сочни и определено си заслужават! Имат над 10 различни видове, като може да откриете и безмесни, за тези ,които не са фенове на месото. Освен вкусните кюфтета, предлагат и много готини мезета, предястия, салати и всички те са сервирани в нестандартна посуда.

барът на q-ftetaria, снимка от сайта http://q-ftetaria.bg/

Q-ftetaria се намира на втория етаж в сграда на ул. Ангел Кънчев №1, до бар Терминал 1. Пространството е много голямо и притежават отворена тераса, която е чудесен избор за топлите дни. Интериорът е запомнящ се – леко американски, леко български и леко шантав.

татарско кюфте

Ние изпробвахме вече 4 вида кюфтета, сред които нервозно кюфте, телешко с манатарки, горчичено и телешко с чоризо. Всички те бяха много вкусни, различни и най-вече – сочни! Сервират се с гарнитура от зелева салата, лютеница и пържени картофи. Класика!

два вида кюфтета и чушки падронас

От предястията успяхме да опитаме някои от салатите и чушките Падронас – за първи път ги опитахме в Испания и от тогава ги търсим по местните заведения, но само в Q-ftetaria ги намерихме. За тях може да прочетете в статията ни за Барселона тук.

чушки падронас

Ние от lpk1tchen подкрепяме хубавите заведения в София и в страната – тези с идея, с цел, със съвременно мислене и вкусна храна. За нас Q-ftetaria е едно от тези кътчета, които си заслужават посещение, за които със сигурност всеки би говорил, след като ги посети.

кюфтета и салата

Comments


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page