top of page

Пилешко руло с моцарела, песто и домати


пилешко руло

Съвсем наскоро опитахме прекрасно пилешко с моцарела и песто. Изключителна вкусна комбинация, която освен че задоволи небцето, ни и вдъхнови да експериментираме. Дали на вас ви се е случвало да хапнете нещо толкова вкусно, че да ви завладее желанието да хванете ястието и да го усъвършенствате чрез ваш почерк? Е, ние преминахме през това. Сметнахме, че ако се навие на руло, ще се получи изключителна презентация. И решихме да опитаме. Резултатът е невероятен и определено тази рецепта ни се нарежда в раздела с най-любими. Може да навиете рулото с помощта на конец, но може да използвате и алуминиево фолио. И двата варианта са добри, а месото си остава крехко. Необходими продукти: 2 бр. пилешки гърди (големи парчета) 2 пакетчета моцарела 1 буркан песто 1 домат червен лук сол черен пипер мащерка 1. Първа стъпка от рецептата за пилешко руло е да приготвите месото. Необходимо е да разрежете двете гърди в средата, почти до края, така че да стане голямо тънко парче месо. 2. На едно от парчетата слагате свежо фолио и с чукче начуквате месото. Идеята е да стане по-тънко, но без да го накъсвате.

пилешко месо

3. Време е да сложите плънката. Мажете с песто, редите моцарела отгоре, а накрая слагате и домат и лук.

намазвате пилето с место и нареждате моцарела и домат

4. Ако сте избрали да навиете рулото с алуминиево фолио, прехвърлете месото с плънката върху фолио и започнете да навивате с негова помощ. Накрая завийте рулото в двата му края, за да не излиза плънката.

навито руло

Ако сте решили да правите вариант с конец, то в този случай трябва да навиете рулата на ръка и след това да увиете с конец. За нас първият вариант е по-лесен. 5. Редите в тава и печете около 45 минути на 200 градуса. След това отваряте фолиото и запичате още 5-10 минути до загар. Ние сложихме и още малко моцарела отгоре.

пилешкото руло е готово

6. Може да сервирате с картофки или пък с хубава свежа салата, както направихме ние.

Уникално вкусно руло, за което няма да съжалявате, че сте приготвили. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Comments


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page