top of page

Най-вкусният паламуд в пергамент


паламуд в пергамент

Наскоро беше Никулден, а ние трябва да признаем, че не си падаме по шарана. Познаваме традицията, но шаранът просто не е по вкуса ни. Моля, не ни заклеймявайте, заради това откровение. Вместо него, решихме да приготвим паламуд. При това не пържен, както би било по-лесно. Приготвихме го в пергамент и можем да кажем, че се получи толкова вкусно, че едва ли ще го правим по друг начин оттук нататък. Едно ще отбележим – костите му почти се бяха стопили. Паламудът е изключително вкусна риба, особено ако човек се постарае в приготвянето й.

Тази ценна компания на вкусната вечеря не се лови лесно ... като шарана, ами е труден улов. Основна причина за това е, че на рибарските лодки е позволено да влизат на около 500 метра навътре в морето, а паламудът се хваща в по-дълбоки води и често рибарите нарушават закона, за да го ловят. Освен това не всяка година може да се намери. За да приготвим нашата риба, ние използвахме хартия за печене, но може да опитате и с фолио. Необходими продукти: 1 паламуд 1 глава червен лук 1 морков 4-5 чери домати или няколко резени обикновен домат 1 лимон няколко бучки масло 4 скилидки чесън прясна мащерка сол щипка пушен червен пипер черен пипер хартия за печене кламери 1. Първата стъпка е и най-важната – почистете рибата от вътрешностите и направете разрез по-дължина отдолу, за да премахнете гръбначната кост. Нашият съвет е да почистите рибата в полузамръснало състояние, така ще бъде по-лесно. Ако ви се занимава и имате време, може да махнете и част от останалите костички, но не е задължително. Голяма част от тях се стопяват. 2. Нарежете рибата на филии. Посолете я и оставете настрана за 10-тина минути. 3. На лист хартия сложете няколко парченца морков. Отгоре поставете рибата. 4. Върху рибата сложете червен лук, домати, лимон и 2 скилидки чесън (нарязани на две). 5. Овкусете с червен и черен пипер, сол. 6. Добавете и 2-3 малки бучки масло. Сложете отгоре няколко стръка мащерка. 7. Завийте хартията и я защипете с кламери, за да може да не се отвори при печенето. Това се прави, за да се задуши добре рибата и да поеме всички подправки.

риба в пергамент

Ние направихме 2 завити порции от една риба, но вие може да направите и по-малки. Пече се на 200 градуса около 20-30 минути. Може да сервирате с хартията директно в чинията, за да може всеки сам да се бори с рибата си.

паламуд в пергамент

コメント


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page