top of page

Мистър Ули - тайното съкровище на София


Мистър Ули

Тези, които ни познават знаят, че обичаме да откриваме готини тайни ресторантчета. Понякога дадени места са създадени да си останат скрити и предпочитаме да си ги пазим за себе си, но пък други са толкова уникални, че ни се ще да заведем и запознаем всички с невероятните вкуснотийки, които сме опитвали. Мистър Ули е едно от тези местата, за които е писано и ще бъде писано, защото е рядкост и истинско бижу. Сигурно се питате – какво пък толкова уникално има там? Едва ли ще получите абсолютно пълен отговор с нашата статия, затова ви съветваме да отидете и проверите на място. Още с влизането в ресторантчето ви лъхва едно усещане на отминали времена. Портретите на Путин, иконите и странните картини подсказват, че собственикът е фен на руската култура и със сигурност ще бъде интересно преживяване.

Мистър Ули
иконите в мистър Ули

Но не атмосферата е най-интересното от Мистър Ули. Менюто е това, което привлича много хора и ги кара да се връщат отново и отново, защото всичко е уникално вкусно. От яйца с черни трюфели, телешки и агнешки ядки до прясна риба и мустаци от калмари, всичко е от вкусно по-вкусно. Изборът е голям и доста различен от това, което се предлага на други места.

менюто на Мистър Ули

Кухнята на Мистър Ули работи до 21:00 ч., така че е добре да си запазите маса по-рано. Вечер рядко има места, затова направете резервация. Лятото работи и градината, но до 22:00. Самият мистър Ули е винаги в ресторанта и може да го видите да обикаля около масите и да се радва на усмихнатите и доволни клиенти. Ние вече се превърнахме в редовни клиенти и се случва често да отскачаме до там. Пробвали сме голяма част от менюто и никога не ни омръзва.

вкусотии на мистър Ули

Препоръчваме ви да опитате домашния картофен чипс, както и лютите кисели краставички.

картофен чипс

Друго, което много харесваме са разядките и агнешките езичета.

агнешки езичета

Дори салатите са много вкусни и има интересни комбинации. Не трябва да подминавате и легендарните мини кебапченца от агнешко и телешко месо.

Ущипци

Едно е важно да отбележим – Мистър Ули не се намира лесно, ако решите да го посетите за първи път. Никъде няма да намерите табела, оказваща, че има ресторант там. Заведението се намира във входа на блок и трябва да влезете вътре. Въпреки, че ще се лутате известно време, уверяваме ви, че си заслужава.

френско бейби петле

Храната е изключително вкусна, менюто е различно, а цените са абсолютно народни. Спомените от минали времена и атмосферата придават романтична нотка, а градината е чудесно местенце за лятна вечеря.

Σχόλια


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page