top of page

Мариновани пилешки крилца на фурнa


мариновани пилешки крилца

Пилешките крилца са нещо, което доста често хората подминават. Въпреки, че ние също не ги хапваме често, но когато го правим използваме тази рецепта. Определено стават вкусни, хрупкави, а направата им не отнема много време. За да станат перфектни, може да ги оставите в маринатата за час, но ако нямате това време, със сигурност ще се получат и без да чакате. Необходими продукти: Пилешки крилца (колкото решите, ние използвахме 10 бр.) За маринатата: 1 с. л. мед 3 с. л. соев сос 1 с. л. горчица 1 ч. л. пушен червен пипер 1 ч. л. чубрица 1 с. л. сос барбекю (по желание) 1. Смесете всички съставки за маринатата и разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. 2. В купа смесете маринатата с крилцата, така че да има сос навсякъде. Оставете за час да се овкусят.

марината за пилешки крилца

3. В тава сложете малко мазнина и наредете крилцата едно до друго, без да се покриват. Трябва да ви остане малко от маринатата в купата. Заделете я за после. 4. Печете на 200 градуса около 10 минути от едната страна, после обърнете и печете от другата, като трябва да намажете отдолу крилцата отново с остатъка от маринатата.

мариновани пилешки крилца

5. Сервирайте ги топли, заедно с гарнитура по избор. Сложете и по една купичка с вода и лимон, за да си почиствате ръцете от крилцата.

мариновани пилешки крилца

Comentarios


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page