top of page

Мариновани пипала от калмар


пипала от калмари

Ако някой ни пита кои са любимите ни морски дарове, определено ще отговорим единодушно – калмарите. Няма да сбъркате, ако ги направите вкъщи, стават бързо, лесно и определено са много вкусни. Тубите са подходящи за приготвяне на панирани кръгчета, може да ги приготвите пълнени или пък с доматен сос. Бейби калмарите са много вкусни панирани, а пипалата от големи калмари са чудесни, приготвени на скара или на тиган. Днес ще приготвим именно пипала. Необходими продукти: 1 кг. Пипала от калмари 2 лимона копър 5 с. л. зехтин сол 1 скилидка чесън 1. Трябва да сварите пипалата за около 40 минути или до омекване. Водата ще потъмнее и ще излиза пяна, но това не трябва да ви притеснява.

суровите пипала

2. Сварените пипала трябва да измиете добре, за да отстраните тъмната част от тях. 3. В купа направете соса за калмарите – смесете сокът от два лимона, зехтина, чесъна, копъра и малко сол.

печете ги в ребрен тиган

4. В ребрен тиган сложете няколко капки зехтин. Загрейте добре и сложете част от пипалата. Трябва да печете около 3 минути, а след това да ги обърнете и от другата страна. 5. Извадете ги и ги полейте със соса. Препоръчително е да ги оставите за една нощ в хладилник, за да се напоят добре.

готовите пипала

Comments


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page