top of page

Крем-карамелова торта с кроасани


крем-карамелова торта

Едва ли има човек на този свят, който да не обича крем карамел. Въпреки, че днес ще ви представим един много известен десерт, решихме да го споделим, за да сме сигурни, че всеки се е докоснал до него. Крем-карамеловата торта с кроасани ще се хареса на всички. Може да добавите и лешници или бадеми, за да стане още по-интересно. Необходими продукти: 1 голяма опаковка мини кроасанчета 7дейс (пълнеж по ваш избор, ние взехме два вида и ги смесихме – шоколад и карамел) 6 бр. яйца 1 л. прясно мляко 1 ч. ч. захар за карамелизиране 1 ч. ч. захар за крема 2 ванилии 2 с. л. масло 1. Карамелизирате захарта, заедно с маслото. Изсипвате карамела във формичката за печене и обливате добре стените й. 2. Нареждате кроасанчетата, така че да покрият дъното.

кроасани с карамел

3. Загрейте млякото и го смесете с яйцата, захарта и ванилията. 4. Изсипете половинта смес във формата и изчакайте малко, за да попият кроасанчетата. Сложете и останалата част. 5. Поставете формата в тава със студена вода и печете на 160 градуса около 50 минути.

домашни яйца

6. Ако водата изври, трябва да долеете още. А ако кроасаните започват да загарят може да поркиете формата с фолио. 7. След като е готов, изключете фурната и оставете да изстине напълно. 8. Извадете от фурната и изчакайте да изстине напълно водата от тавата и тогава извадете и оставете да се охлади в хладилник.

крем-карамелова торта

Да ви е сладко!

Comments


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page