top of page

Рибни истории на Бакхус Fish Fest 13.10


бакхус стрийт фест

Съботният ден предложи едно интересно събитие под навесите на Гранд хотел София. Бакхус отново изнесоха вкусната храна на улицата, като този път заложиха на рибата и морските дарове. Този рибен фестивал беше посетен от нашия екип и с нетърпение излгаме краткия си очерк за него. За феновете на рибите и морските дарове (каквито сме и ние) Бакхус сбъднаха една мечта. На феста видяхме известни местенца за хапване като L'Instant, Niko'las 0°/360°, Hamachi-ni, ROYAL THAI, Da Massimo и други...

бакхус стрийт фест

Разбира се открихме и Братя Хлебари, Chilli Hills, Chucky’s coffee & culture и множество щандове за вина. Основни партьони на събитието са Stolichno, Beluga, Yeni Raki, МЕТРО и други...

бакхус стрийт фест

При влизане ни дадоха по едно талонче за безплатна напитка, като можехме да избираме между бира, водка и ракия. Предвид това, че входа е 10 лв., мисля, че безплатната напитка е добър вариант. Тук възниква и въпросът – какво се предлага на децата? Имаше множество вкусотии, като се опитахме да пробваме максимално.

Бакхус стрийт фест
бакхус стрийт фест
бакхус стрийт фест
бакхус стрийт фест
бакхус стрийт фест

От Hamachi-in хапнахме един черен бургер с риба Джон Дори, а от щандът на ShowHow & RedDevil опитахме тарама с арабски хляб и fish and chips. Със сигурност препоръчваме бургера, но не можем да кажем абсолютно същото за другите две неща. Определено сме яли по-добра тарама, а fish and chips-ът не беше нещо особено.

бургер с Джон Дори
фиш енд чипс, тарама

Пиейки Столично, обиколихме всички щандове. За съжаление това, което ние усетихме е, че всичко е направено някак си набързо. Нямаше много избор откъм храна (за разлика от предния фест), а тоалетните бяха само по една мъжка и женска, което предизвика огромни опашки и доста чакане.

бакхус стрийт фест

Решихме да направим втори рунд, като заложихме на един крекер със скариди от Метро щанда, уникално вкусен октопод в доматен сос и октоподено карпачо от Da Massimo. Едно можем да кажем категорично – последните две неща бяха изключително вкусни.

октопод карпачо
октопод в доматен сос
бакхус стрийт фест

Опитахме и Yeni Raki, но за съжаление не ни стигна издръжливост и за по една водка Белуга. Успяхме да напазураме и от щандовете с прясна риба, като не пропуснахме да получим и обяснения как да приготвим всичко по най-вкусен начин.

раци
риба тон

щанд с морска храна

В заключение искаме да кажем няколко неща. Огромното ни разочарование е, че никъде не предлагаха калмари. Предвид това, че сме изявени фенове, ние нямахме търпение да пробваме. За съжаление не отрихме и пържена дребна риба. Не казваме, че е трябвало да има цаца, но със сигурност щеше да е готино да се предлага поне сафрид или барбун, като се знае, че българите обичат пържена риба. Със сигурност не съжаляваме, че присъствахме на рибния фест на Бакхус, но не сме и изцяло щастливи, че нямаше и по-обикновена рибна храна, която по никакъв начин не отстъпва на завъртяните рибни ястия от скъпите софийски ресторанти. Надяваме се, че Бакхус ще си вземат поука за следващите тематични фестове. Успех!

Pixabay

Comments


Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page