top of page

Веган кокосов сладолед със шоколадова коричка


След като се наложи да не ям млечни, започнах да търся различни алтернативи. Оказва се, че кокосът е често използван заместител на всякакви млечни продукти, особено в десерти.

В Био и веган магазините може да се открият какви ли не алтернативи, така че само трябва въображение и време.

Представям ви една много сполучлива рецепта за сладолед на пръчка, покрит със шоколадова коричка… рецептата е изцяло веган и толкова много ми хареса, че най-редовно приготвям по няколко сладоледа и си ги оставям във фризера да си имам под ръка.


Необходими продукти:

1 кен кокосова сметана за разбиване

Пудра захар или друг вид захар на вкус ( най-добре прахообразна)

Шоколадови капки на Dragon Superfoods ( може да използвате и друг вид шоколад)

Формички за сладолед


 1. Първата стъпка е да приберете кокосовата сметана във хладилника за една нощ, както си е в кенчето. Трябва да се отдели водата и това става като сметаната е на достатъчно студено място.

 2. На следващия ден извадете сметаната от кенчето, като оставите водата. Тя няма да ни трябва за разбиването, но пък може да я ползвате в приготвянето на плодов шейк примерно.

 3. С помощта на миксер разбийте сметаната. Тя няма да стане пухкава като млечната, по-скоро се получава кремообразна, на вълнички. Бие се около 5-10 мин, за да стигне този ефект. Добавете пудра захар до получаване на предпочината сладост.

 4. Във формички за сладолед слагаме готовата сметана и прибираме за няколко часа във фризера.

 5. Разтапяме шоколадовите капки на водна баня. Ние използвахме черен и розов шоколад на Dragon superfoods, защото е без млечни, но вие може да използвате и друг вид шоколад. Разтапяме цялото количество (или цял шоколад, ако използвате друг).

 6. Изсипваме разтопения шоколад във висока чаша.

 7. Изваждаме формичките от фризера. За да излезе сладоледа е необходимо първо да потопите за няколко секунди формичката в чаша с топла вода. След това потапяме сладоледа в чашата със шоколад.

 8. Шоколадът бързо ще втвърди, заради студения сладолед.

 9. Ако искате да ги приберете обратно във фризера за по-късно хапване, просто увийте във алуминиево фолио.

Comments


Последвайте ни
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page